Jednostavan i brz recept za zdrave kuglice s čokoladom, slanutkom i lješnjacima s nama su podijelili Nensi i Slaven Beram s bloga Rainbow in my kitchen.
Sastojci
- 120 g datulja (prethodno ih namočiti minimum 1 sat)
- 80 g kokos kreme (stvrdnuti dio iz konzerve kokosovog mlijeka)
- 200 g slanutka, skuhanog i očišćenog
- 100 g lješnjaka, pečenog i samljevenog
- 100 g tamne čokolade
- 4 žlice kokosovog ulja
- 3-4 žlice sirupa od datulja
Priprema
Stavite čokoladu u mali lončić te otopite na laganoj vatri.
Datulje dobro ocijedite i stavite u blender. Dodajte kokos kremu, očišćeni slanutak, lješnjak, otopljenu čokoladu, kokosovo ulje i sirup od datulja. Miksajte dok se sve dobro ne poveže.
Po potrebi još zasladite.
Smjesu stavite u zdjelu i ostavite da se stisne u hladnjaku preko noći kako bi mogli napraviti lijepe kuglice.
Ujutro oblikujte kuglice te ih umočite u čokoladu ili uvaljajte u kakao prah. Kuglice držite u hladnjaku.
Fotografija: Rainbow in my kitchen
[print_link]