Nevena Josipović s bloga BakeCakes s nama je podijelila recept za kuglof.
Sastojci
Kuglof
(za mjeru je uzeta čaša od jogurta – 200 g)
- 6 jaja
- 2 čaše šećera
- 2 dcl ulja
- 2, 5 čaše glatkog brašna
- 1 vrećica praška za pecivo
- limunova i narančina korica
- 1 dcl cijeđenog soka od naranče
- po želji možete dodati komadiće naranče i limuna
Čokoladna glazura
- 10 dag tamne čokolade za kuhanje
- 1 dcl ulja
Priprema
Napravite snijeg od bjelanjaka.
Žutanjke izmiksajte sa šećerom. Dodajte ulje, koricu naranče i limuna te sok od naranče. Dobro izmiješajte da se sve sjedini.
Zatim miksajući postepeno dodajte dvije i pol čaše brašna pomiješane s praškom za pecivo.
Na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Pećnicu prethodno zagrijte na 200° C.
Smjesu izlijte u kalup za kuglof kojeg ste prethodno dobro pouljili i posuli brašnom.
Kuglof 5 minuta pecite na 200°C, a zatim smanjite na 150°C te nastavite peći još sat vremena.
Kad je gotov, izvadite ga iz kalupa i pustite da se ohladi. U međuvremenu ulje i čokoladu otopite i prelijte preko kuglofa. Možete dodati malo cimeta da vam dobije još finiji miris.
Fotografije: BakeCakes