Na našem portalu već imamo recept za kuglof s crnim vinom koji potpisuje Marina Obradović,a danas nam Mirjana Šmit s bloga Od slatkoga slađe otkriva svoj recept za kuglof s vinom.
Sastojci
- 100 g grožđica
- 150 ml frankovke
- 250 g glatkog brašna
- 30 g kakaa
- prstohvat soli
- 2 žličice praška za pecivo
- ½ žličice sode bikarbone
- 120 g maslaca
- 80 g smeđeg šećera
- 1 vanilin šećer
- 3 jaja
- 150 ml jogurta
- 80 g ribane čokolade
Priprema
Grožđice preliti s 2 – 3 žlice vina.
Brašno i kakao prosijati te dodati suhe sastojke.
Maslac sobne temperature mutiti mikserom, dodati šećer. Kad nastane pjenasta smjesa, dodavati jedan po jedan žumanjak. Smjesi dodati preostalo vino, jogurt i suhe sastojke te umutiti mikserom.
Lagano kuhačom umiješati snijeg od bjelanjaka i grožđice. Smjesu uliti u kalup premazan masnoćom i posut brašnom i peći u pećnici zagrijanoj na 175 °C oko 50 minuta.
Hladiti oko 10 minuta i kuglof izvaditi iz kalupa. Preliti čokoladnom glazurom ili posuti šećerom u prahu.
Fotografije: Od slatkoga slađe