Samo za naš portal, Natalija Milodanović je ispričala sve o pripremi najnovijeg izdanja Gospodarskog lista, kuharice „Kolači za sve prigode“.
Oko 200 recepata za sve prigode čeka vas u najnovijem izdanju Gospodarskog lista, kuharici „Kolači za sve prigode“. Jednostavno opisani postupci izrade i lako dostupni sastojci za izradu ono su što karakterizira ovu kuharicu koja je dostupna po cijeni od 69,00 kn. Kako nam kaže urednica Martina Morić, uz recepte iz kuharice stvorit ćete čaroliju ukusnih kolača koji će svakom oku i nepcu pružiti jedinstvenu radost i ugodu. U ovoj je kuharici moguće na jednom mjestu pronaći isprobane recepte jednostavnih i kompliciranijih, klasičnih ili modernih slastica.
Kao i preostale kuharice i ova je praktičnog formata i spiralnog uveza, a recepti su raspoređeni po kategorijama, s opisom težine i vremena pripreme kao i kalupa koji je potreban za izradu.
Kuharicu je moguće naručiti na poveznici, a više o tomu kako je izgledao proces pripreme ove kuharice otkrila nam je Natalija Milodanović, autorica bloga Mystic cakes, koja je i ovaj put pripremila i fotografirala sve slastice iz kuharice.
Iz tiska je izašla i treća kuharica Gospodarskog lista na čijoj ste realizaciji vi radili. Je li ovaj posao sad već za vas postao potpuno rutinski ili još ima dovoljno uzbuđenja? Što je ono što vas motivira da svaki put iznova krenete u taj proces pripreme kuharice?
Ono što me motivira je svakako ljubav prema izradi i fotografiranju slastica koja ne jenjava ni nakon svih ovih godina, naprotiv. Kad voliš posao koji radiš i istinski uživaš u njemu, uvijek ima dovoljno uzbuđenja, kao i želje da svaka sljedeća knjiga bude još bolja od prethodne.
Moram istaknuti i izuzetno lijepu i laku suradnju s urednicom Martinom koja je samo još jedan motivirajući faktor da se iznova upustim u avanturu pripreme kuharice.
Po čemu se priprema ove kuharice razlikuje od pripreme prve dvije, a što je to što ih povezuje?
Ova je kuharica bila malo zahtjevnija za pripremu od prethodne kada su recepti bili jednostavniji, ali opet, lakša od prve jer sam sad već potpuno uhodana u čitav proces izrade knjige. Ali u suštini, sam tijek pripreme bio je manje više isti. I ovaj put smo urednica i ja pomno pregledale i izabrale najbolje recepte koje su slale čitateljice Gospodarskog lista, nakon čega sam ja pripremila i fotografirala svaki te radila eventualne korekcije recepata. Ono što je još zajedničko za sve tri knjige je što ni ovaj put nije izostala gomila prljavog suđa s čijim pranjem su mi ukućani priskakali u pomoć (smijeh).
Pitanje koje ne možemo preskočiti – koliko ste recepata pripremili za ovu kuharicu i jesu li svi iz prve uspjeli ili je bilo i propalih pokušaja? Koliko je uopće pristiglo recepata, a koliko ih je uvršteno u samu kuharicu?
I ova knjiga broji blizu 200 recepata, već po običaju, a pristiglo ih je zaista puno – preko 1100 recepata! Većina je uspjela iz prve, a bilo je svega nekoliko propalih pokušaja koje sam uz ispravke recepta morala ponoviti.
I na kraju – koji biste recept preporučili našim čitateljima da prvi isprobaju?
Uh, teško pitanje (smijeh). Knjiga obiluje zaista odličnim receptima za sve prilike, kao što i sam naziv kuharice kaže. Ako baš moram jedan preporučiti, neka to budu svima poznate princes krafne, koje su baš onako za sve prilike, a ove iz kuharice se od klasičnih razlikuju po dodatku preljeva od šumskog voća koji krafne čini još bogatijima i neopisivo osvježavajućim. I samo nek se zna – ovo su bile moje prve princes krafne koje sam napravila u svom životu (tko bi rekao pored toliko pripremljenih kolača), a budući da su ispale besprijekorno, posebno sam ponosna na njih (smijeh).
Fotografije: Gospodarski list, Natalija Milodanović