Kuharica namijenjena malim ljubiteljicama slastica.
Kuharica za male princeze, kao što joj i sam naziv govori, namijenjena je curicama koje se žele iskušati u izradi jednostavnih slastica.
Ova zbirka recepata sadrži 96 stranica, a recepti objavljeni u njoj podijeljeni su u 4 kategorije. Iako je kuharica prvenstveno namijenjena djevojčicama, sve recepte moraju pripremati uz pomoć odraslih osoba.
U prvoj kategoriji pod nazivom Zalogajčići nalazi se 12 recepata za brze i jednostavne slatke i slane zalogajčiće. Od tih 12 recepata, 5 ih se odnosi na slastice: bajkovita voćna štruca, sočne kocke, kraljevska štruca od rabarbare, kolačići od rubina te pomalo iznenađujuće, kraljevski kolač od tikvica.
Druga kategorija koja nosi naziv Slastice za zabave donosi 10 recepata i svi recepti odnose se na izradu slastica. Radi se pretežito o sitnim kolačićima koji su vrlo praktični za posluživanje na dječjim proslavama, ali i vizualno atraktivni, poput čarobnih štapića, kolačića u obliku srca ili pak lizalica ogledalca. U ovom je dijelu donesen i recept za tortu princezina haljina te za kolač kremasti dvorac.
Treća kategorija naziva Čokolada donosi 9 recepata za neodoljive čokoladne slastice poput rolade s malinama, glaziranih browniesa i kolača sa šljokicama. Tu je i recept za čokoladni vodopad te tortu u obliku srca.
U posljednjoj kategoriji u ovoj kuharici koja nosi naziv Tortice nalazi se 10 recepata za različite vesele muffine i cupcakese, od kojih neki nose pomalo bajkovite nazive poput: tortice posute vilinskom prašinom, muffini s crvenim draguljima i ružičasti dijamanti.
Svaki recept u ovoj kuharici popraćen je i prijedlogom Zašto ne biste… u kojem se djeci sugerira što bi mogli promijeniti ili dodati kako bi stvorili ponešto drugačiji recept.
Na početku same kuharice nalaze se i zlatna pravila koja djeca moraju poštovati prilikom izrade slastica te simboli koji pomažu u izradi i definiraju veličinu porcije, vrijeme pripreme te težinu izrade.
Izdavač kuharice koja je na hrvatskom objavljena 2013. je Znanje d.o.o., a glavna urednica Silvia Sinković.
Fotografija: Mirjana Bošković Smrekar
[print_link]