Recept za ovu osvježavajuću tortu sa šumskim voćem s nama je podijelila Nevena Josipović s bloga BakeCakes.
Sastojci
Beze kora
- 6 bjelanjaka
- čaša i pol šećera u prahu
- 1 žlica octa
- aroma vanilije
Lagana krema
- 2 žumanjka
- 2,5 dcl mlijeka
- 5 dag šećera
- 1 žlica gustina
- 1 vanilin šećer
- 1 žlica kokos brašna
- 2,5 dcl slatkog vrhnja
- 20 dag šumskog voća
Priprema
Beze kora
Pećnicu zagrijati na 170°C. Dno kalupa obložiti papirom za pečenje. Bjelanjke istući u snijeg. Dodati malo po malo šećer, zatim aromu vanilije i ocat. Dobro izmiksati te staviti u kalup i peći na 150°C, nekih sat vremena, ovisno o pećnici.
Lagana krema
U malo mlijeka izmiksati žumanjke, šećere i gustin. Ostatak mlijeka zakuhati. Kada zakuha dodati prvu smjesu. Miješati dok ne provrije. Pustiti da se ohladi pa dodati žlicu kokosovog brašna.
Slaganje
U sredinu beze kore staviti laganu kremu. Posebno izmiksati slatko vrhnje i žlicom stavljati po žutoj kremi. Za kraj ukrasiti šumskim voćem.
Ostaviti u hladnjaku nekoliko sati i poslužiti.
Fotografije: BakeCakes
[print_link]