Recept za ovu finu ljetnu tortu s borovnicama pripremila je Lidija Osmak s bloga Gurmanka.
Sastojci
Biskvit
- 3 jaja
- 100 g šećera
- 60 g brašna
Krema
- 250 g borovnica
- 50 g šećera
- 1 žlica soka od limuna
- ½ vrećice želatine u prahu
- 200 ml slatkog vrhnja
Priprema
Biskvit
Mikserom izradite cijela jaja sa šećerom dok ne postanu prozračna i pjenasta. Ručno dodajte brašno i stavite peći u kalupu za torte na 180⁰C oko 20 minuta.
Biskvit ohladite prije nanošenja kreme.
Krema
Prokuhajte voće sa šećerom i limunovim sokom, a zatim propasirajte te vratite na laganu vatru.
Želatinu pripremite prema uputama na vrećici te kada nabubri dodajte u vruću kremu od borovnica i miješajte dok se ne otopi.
Ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu.
Ohlađenoj kremi dodajte izrađeno slatko vrhnje i premažite je preko biskvita.
Tortu ukrasite slatkim vrhnjem i svježim voćem.
Fotografija: Gurmanka