Osvježavajuća krema od naranče glavna je zvijezda ovog lambada kolača čiji je recept s nama podijelila Kristina Nekić s Instagram profila sweet_saltyworld.
Sastojci
Biskvit
- 6 jaja
- 150 g kristal šećera
- 150 g glatkog pšeničnog brašna
- 1 prašak za pecivo
Žuta krema
- 1 l soka od naranče
- 3 pudinga od vanilije
- 7 žlica kristal šećera
Bijela krema
- 500 ml mlijeka
- 6 žlica brašna
- 6 žlica kristal šećera
- 250 g margarina
Čokoladna glazura
- 100 g čokolade za kuhanje
- 4 žlice ulja
I još
- petit keksi
Priprema
Biskvit
Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
Žumanjke pjenasto izmiksajte sa 150 g šećera. Dodajte i brašno koje ste pomiješali s praškom za pecivo. Izmiksajte.
Zatim izmiksajte i bjelanjke sa prstohvatom soli i dodajte u smjesu od žumnjaka.
Stavite peći u lim za pečenje dimenzija 40 x 23 cm na 170°C cca 20 minuta.
Žuta krema
Na biskvit ide žuta krema, pravi se na sljedeći način.
U dublji lonac dodajte 1 l soka s tim da odvojite 300 ml soka u jednu manju zdjelicu u koju dodajte 3 pudinga od vanilije i 7 žlica šećera. Sve dobro promiješajte. Kada sok zavri dodajte pomiješane sastojke. Miješajte cijelo vrijeme pjenjačom kako se ne bi stvorile grudice. Kada se zgusne vruće prelijte preko biskvita. Na kremu posložite petit kekse.
Bijela krema
U lonac dodajte pola litre mlijeka i odvojite 200 ml u jednu manju posudu, dodajte i 6 žlica šećera i 6 žlica brašna. Dobro promiješajte. Kada mlijeko zavri dodajte pomiješane sastojke. Kuhajte dok se ne zgusne miješajući cijelo vrijeme pjenjačom kako se ne bi stvorile grudice. U ohlađeno dodajte pjenasto izrađeni margarin.
Čokoladna glazura
Čokoladu za kuhanje otopite s 4 žlice ulja. Kako se malo ohladi prelijte je preko bijele kreme.
Pripremljeni kolač dobro ohladite prije rezanja i posluživanja, najbolje preko noći.
Fotografija: Kristina Nekić