Zahvaljujući dodatku čilija i malina ovaj lava cake je sve samo ne običan, a recept za njega s nama je podijelila Ana Raguž s bloga Tirkizna.
Sastojci
- 140 g kvalitetne tamne čokolade
- 100 g maslaca
- 3 jaja
- 50 g šećera
- malo čili začina
- prstohvat soli
- 40 g brašna
- 10 svježih malina
I još (za kalupe)
- maslac za premaz
- gustin
- kakao
Priprema
Čokoladu i maslac zajedno otopite na pari. Pustite sa strane da se malo ohladi.
Izmiksajte jaja sa šećerom, čilijem i soli mikserom najmanjom brzinom. Neka se svi sastojci lijepo povežu. Sada u smjesu u tankom mlazu dodajte otopljenu čokoladu s maslacem, miksajte konstantno najmanjom brzinom. Umiješajte na kraju i prosijano brašno. Sve lijepo sjedinite.
Kalupe (ja sam ovaj put koristila keramičke), dobro premažite maslacem.
U jednu manju zdjelicu prosijte žlicu kakaa i gustina. Premazane kalupe pospite ovom mješavinom neka se zalijepi za maslac, a višak maknite van.
Smjesu za lava cake pažljivo uspite u kalupe.
Upalite i ugrijte pećnicu na 180 C. Kalupe stavite u pećnicu i pecite 10 minuta. Moja je pećnica jaka, ukoliko vam je pećnica slabija pecite minutu ili dvije duže. Pečeni lava cake ostavite minutu da se stisne, a potom ih pažljivo okrenete na tanjur. Pospite ih šećerom u prahu i sjeckanim malinama.
Fotografija: Tirkizna