Recepata za lava cake ima na svakom koraku, ali onih za lava cake od pistacija baš i ne – zato vam danas donosimo baš to – recept za lava cake od pistacija koji je s nama podijelila Ana Raguž s bloga Tirkizna.
Sastojci
- 50 ml slatkog vrhnja
- 80 g kreme od pistacija
- 80 g maslaca
- 2 jaja
- 2 žumanjka
- 60 g šećera
- 50 g brašna
- 20 g nasjeckanih pistacija
Priprema
U jedan manji lončić stavite slatko vrhnje i kremu od pistacija, na laganoj vatri uz neprekidno miješanje otopite kremu u toplom vrhnju. Maknite s vatre.
U drugom lončiću otopite maslac. Maknite s vatre.
Umutite mikserom jaja i žumanjke sa šećerom dok ne dobijete finu pjenu. Dodajte topli otopljeni maslac i rastopljenu kremu od pistacija. Miješajte lagano špatulom (ne koristite mikser).
Na kraju dodajte prosijano brašno zajedno s nasjeckanim pistacijama. Sve sjedinite špatulom.
Upalite i ugrijte pećnicu na 180°C.
Namastite i pobrašnite aluminijske ili keramičke kalupe. Ulijte smjesu u kalupe i pecite ih 10 minuta na 180°C. Izvadite i ostavite 3 minuta da se stisnu. Pažljivo ih preokrenite na tanjur i pospite po želji šećerom u prahu i krupno nasjeckanim pistacijama.
Fotografija: Tirkizna