Današnji petak sladi nam Ana Prša lažnim čupavcima za koje kaže da je vraćaju u djetinjstvo, kad su ih brat i ona radili pa bi im uvijek malo ruma previše otišlo, kao slučajno.
Sastojci
- 850 g čajnih kolutića
Krema
- 3 žumanjka
- 3 žlice šećera
- 4 žlice kuhane kave (nezaslađene)
- 1 žličica glatkog brašna
- 50 g čokolade
- 100 g maslaca
Za umakanje
- 300 ml mlakog mlijeka
- 2-3 žlice ruma
- 100 ml kuhane kave
I još
- 100 g kokos brašna
Priprema
Krema
U lončiću promiješati kuhanu kavu, žumanjke, šećer i brašno pa staviti kuhati, neprestano miješajući. Kuhati dok ne zakipi pa maknuti s vatre i dodati čokoladu. Promiješati da se svi sastojci povežu. Ostaviti da se ohladi pa umiksati maslac sobne temperature. Kremu prebaciti u dresir vrećicu.
Za umakanje
U zdjelici promiješajte mlijeko, kavu i rum. Neka ne bude hladno, ali niti previše toplo kako se čajni kolutići ne bi raspadali.
U drugu posudu staviti kokos.
Spajanje
Dva čajna kolutića umočiti kratko u tekućinu pa ih spojiti pomoću kreme. Odmah ih uvaljati u kokos.
Ponavljati dok ima sastojaka.
Fotografije: Ana Prša