Nataša Kovačević Krpan nam je poslala još jedan recept za browniese kojima ne može odoljeti jer, kako ona kaže, obožava čokoladu.
Sastojci
(za kalup 30×18 cm)
- 120 g maslaca
- 120 g maslaca od badema ili lješnjaka
- 150 g ksilitola
- 3 jaja
- 15 g kakaa
- 120 g bademovog brašna
- 1 mala žlica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 100 g čokoladnih kapljica ili razlomljene čokolade (min 70%)
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180⁰C.
Otopite maslac, te u posudi miksajte otopljeni maslac, maslac od badema/lješnjaka i ksilitol. Dodajte jedno po jedno jaje miksajući te miksajte sve dok smjesa ne postane svijetla (boje bijele kave).
Dodajte kakao, bademovo brašno, prašak za pecivo i sol te kratko miksajte da se sastojci sjedine.
Umiješajte ručno 80 g čokoladnih kapljica.
Istresite u kalup obložen papirom za pečenje, pospite s ostatkom čokolade te pecite na 180°C (bez ventilatora) oko 25 minuta.
Možete ih servirati tople uz kuglicu sladoleda ili ohlađene na sobnu temperaturu.
Fotografija: Nataša Kovačević Krpan
[print_link]