Jagode volimo uvijek i u svim oblicima, pa tako i u zdravijim receptima – jedan takav, koji danas s vama dijelimo, potpisuje Nataša Kovačević Krpan.
Sastojci
(za kalup promjera 15 cm)
Podloga
- 100 g keto keksa (ja sam radila s mojim keto keksima)
- 15 g otopljenog maslaca
Krema
- 180 g jagoda
- 150 g grčkog jogurta
- 150 g slatkog vrhnja
- 80 g ksilitola
- 5 g želatine u prahu
I još
- 3-4 jagode za ukras na vrhu torte (po želji)
Priprema
Podloga
Usitnite kekse (ja sam u multipraktiku), dodajte otopljeni maslac te dobro promiješajte. Smjesu utisnite u kalup kojem ste na dno stavili papir za pečenje, a stranice premazali s maslacem. Stavite kalup na 5 minuta u zamrzivač da se podloga stisne.
Nekoliko jagoda prerežite na pola te poslažite uz rub kalupa. Ostatak jagoda izrežite na četvrtine.
Krema
Želatinu pripremite prema uputi na vrećici (2-3 žlice vode dodajte želatini, promiješajte te ostavite 10 minuta da želatina nabubri).
Slatko vrhnje istucite s jednom žlicom ksilitola. U grčki jogurt dodajte ostatak ksilitola te miksajte mikserom nekoliko minuta.
Želatinu rastopite i dodajte u grčki jogurt te dobro promiješajte. Dodajte jagode pa zatim tučeno slatko vrhnje i pažljivo promiješajte. Izlijte smjesu u kalup te ostavite u hladnjaku nekoliko sati (najbolje preko noći).
Izvadite pažljivo iz kalupa te po želji ukrasite vrh torte s nekoliko jagoda.
Fotografija: Nataša Kovačević Krpan