Danas nam je dan za kolač bez pečenja, a odlično rješenje za to nudi nam Tamara s bloga What’s for dessert? s receptom za ledene jabuke.
Sastojci
- 1 kg jabuka
- 150 g šećera
- 600 ml vode
- 2 vrećice pudinga od vanilije
- žličica cimeta
- 250 g petit beurre keksa (za posudu 28 x 19 cm)
- 180 g slatkog vrhnja
Priprema
Naribajte oguljene jabuke i stavite ih kuhati na laganu vatru zajedno s vodom i šećerom. Kuhajte 5 do 10 minuta da jabuke omekšaju.
Puding od vanilije i cimet razmutite s 12 žlica hladne vode pa dodajte u omekšale jabuke i kuhajte uz neprestano miješanje dok se smjesa ne zgusne, otprilike 5 minuta.
Dno posude visokog ruba prekrijte petit keksima. Na njih stavite polovicu vruće kreme koju prekrijte keksima. Premažite ih ostatkom kreme i po vrhu posložite kekse. Ohlađeno stavite u hladnjak preko noći.
Sljedećeg dana premažite kolač tučenim slatkim vrhnjem, pospite ribanom čokoladom/kakaom i stavite u hladnjak da odstoji barem pola sata.
Fotografije: What’s for dessert?
[print_link]