Julija Hruškar, autorica bloga Brkovi od šećera, koji je trenutno nedostupan zbog promjena u dizajnu, s nama je podijelila recept za lemon curd.
Sastojci
- 250 g šećera
- ribana korica od 3 veća limuna
- 2 jaja
- 3 žumanjka
- 150 ml soka od limuna
- 80 g maslaca ili margarina
Priprema
Pola sata prije nego što ćete praviti curd naribajte limunovu koricu i pomiješajte je sa šećerom.
Iscijedite sok od limuna.
Maslac narežite na kockice.
Jaja i žumanjke izradite pjenjačom, dodajte šećer pomiješan s limunovom koricom, izradite pa dodajte limunov sok i sve promiješajte da se sjedini.
Ulijte u posudu debljeg dna i na laganoj vatri kuhajte dok se ne počne zgušnjavati konstantno miješajući, pogotovo uz rubove posude.
Kad se curd zgusnuo dodajte mu kockice maslaca i miješajte dok se maslac posve ne otopi. Makinte s vatre i po želji procijedite curd da odstranite limunovu koricu.
Curd ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi, a onda ga prelijte u staklenku. Čuvajte ga u hladnjaku i potrošite u roku od 7 dana.
Fotografija: Brkovi od šećera
[print_link]