Na blogu Natašine slastice/Kolači.biz autorica Nataše Pralice pronašli smo recept za ove predivne i vizualno jako privlačne limun kocke.
Sastojci
Bijeli ganache
- 300 g bijele čokolade
- 150 ml vrhnja za šlag
Biskvit
- 4 jaja
- 4 žlice šećera
- 4 žlice brašna
Krema
- 130 g margarina
- 120 g čokolade
- 10 žlica šećera
- 5 žlica vode
- 5 žlica soka iscijeđenog limuna
- 200 g oraha
- naribana korica jednog limuna
Priprema
Bijeli ganache
Vrhnje za šlag zagrijte do vrenja. Prelijte preko bijele čokolade nasjeckane ili u kapljicama, miješajte dok se čokolada sasvim ne istopi.
Bijela čokolada se zna sporije topiti, tako da možete ukoliko je potrebno još kratko staviti u mikrovalnu ili pomoć si štapnim mikserom.
Ostavite ganache da se ohladi i počne lagano stezati.
Biskvit
Žumanjke pjenasto izradite sa šećerom. Dodajte brašno i izmiksajte sve zajedno. Dodajte bjelanjke izrađene u čvrsti snijeg, pjenjačom sjedinite.
Smjesu izlijte na masni papir u kalup dimenzija 26 x 29 cm. Stavite peći na 180 stupnjeva 15-20 minuta.
Pečeni biskvit ostavite da se ohladi
Krema od limuna
U lonac dodajte margarin, vodu, sok od limuna, šećer, iskidanu čokoladu i stavite kuhati dok se svi sastojci istope.
Čim sklonite s vatre dodajte orahe i naribanu koricu limuna, sjedinite.
Slaganje
Prvo oblatne izrežite na dimenziju biskvita.
Obje oblatne okrenite tako da veće kockice budu prema gore i svaku premažite toplom kremom od limun, ostavite da se ohlade.
Preko svake kreme premažite bijeli ganache.
Premazanu oblatnu stavite na pladanj za posluživanje i gore postavite biskvit. Na biskvit stavite drugu oblatnu, tako da stranu premazanu kremom okrenete prema dole.
Na kolač postavite masni papiri i neki teret te stavite u hladnjak da se stegne.
Fotografija: Natašine slastice/Kolači.biz