Osvježavajuću panna cottu s limunom za kraj ovog tjedna donosimo nam Karla Kovačić s bloga Sweet Life by Karla.
Sastojci
- 720 ml mliječnog slatkog vrhnja
- 90 g šećera
- 1 vanilin
- 1 želatina (10g)
- korica 1 velikog limuna (oko 2 žličice)
- sok 1 velikog limuna (2 do 3 žlice)
Priprema
Pripremite 8 manjih silikonskih kalupa/čaša ili nekih drugih posudica po želji. U manjoj posudici iscijedite limunov sok i u njega stavite želatinu. Stavite posudicu sa strane i ostavite ju petnaestak minuta dok želatina ne nabubri.
Na srednje jakoj vatri zagrijavajte slatko vrhnje, šećer i limunovu koricu. Kada počne krčkati smanjite vatru te u nju dodajte nabubrenu želatinu i miješajte dok se ona u potpunosti ne otopi.
Smjesu ravnomjerno rasporedite u 8 kalupa/čaša. Neprekrivenu je ostavite u hladnjaku 3-4 sata, a kada se ohladila možete je prekriti plastičnom folijom.
Kako bi ju lakše izvadili iz silikonskih kalupa možete ju staviti u zamrzivač pola sata do sat vremena prije vađenja. Bit će čvršća i teže će se oštetiti. Dekorirajte ju prije posluživanja.
Napomena
Za pripremu obavezno koristite mliječno slatko vrhnje.
Fotografija: Sweet Life by Karla
[print_link]