Uživanje u lješnjacima i jabukama spojenim u fantastičnom kolaču, čiji nam recept donose Inga i Lily Bašić s bloga Feeding Art, naš je plan za ovaj vikend.
Sastojci
(za kalup za pečenje 30 x 11 cm)
- 6 jaja (M)
- 140 g šećera
- 2 jabuke (srednje veličine)
- 2 velike žlice škrobnog brašna
- 300 g mljevenih lješnjaka
- 100 g naribane čokolade
- ½ male žličice cimeta
- prstohvat mljevenog muškatnog oraščića
- 1 mala žličica praška za pecivo
- maslac za kalup za pečenje
Glazura
- 125 g mekog maslaca
- 75 g šećera u prahu
- 250 g svježeg sira
- 3 velike žlice sirupa od bazge
- 2 velike žlice slatkog vrhnja
I još
- malo javorovog sirupa po želji
Priprema
Kolač
Pećnicu zagrijati na 180°C. Kalup za pečenje premazati maslacem. Jaja i šećer pjenasto izmiksati. Jabuke oguliti i narezati na vrlo male kockice, pomiješati sa škrobnim brašnom. Zajedno sa lješnjacima i praškom za pecivo, čokoladom, cimetom i muškatnim oraščićem pažljivo umiješati u masu od jaja. Izliti u kalup za pečenje i peći ca. 45-50 minuta. Ostaviti da se potpuno ohladi.
Glazura
Maslac kratko miksati. Dodati šećer u prahu i zajedno sa svježim sirom, sirupom i slatkim vrhnjem sjediniti u glatku kremu. Raspodijeliti po kolaču. Po želji preliti s malo javorovog sirupa.
Fotografija: Feeding Art