Stigla nam je još jedna subota koju će većina vas, nadamo se, provesti doma. Da vam to vrijeme bude slađe pobrinula se naša Katarina Paoletić koja nam je poslala novi recept za nas #cokoladomprotivkorone izazov.
Sastojci
Biskvit
- 2 jaja
- 150 g šećera
- 2 dcl ulja
- 2 dcl mlijeka
- 100 g brašna
- 100 g fino mljevenog lješnjaka
- 1 prašak za pecivo
Krema
- 300 g čokolade za kuhanje
- 500 ml vrhnja za šlag
- 250 g mascarponea
- ekstrakt od lješnjaka ili liker po vašoj želji
Čokoladna glazura
- 100g čokolade za kuhanje
- 3 žlice ulja
Priprema
Biskvit
Jaja stavite u posudu te ih miksajte dodajući im šećer. Kad jaja postanu svijetla i kremasta, dodajte im ostale sastojke počevši od mokrih. Sjedinite sve sastojke te smjesu prebacite u lim za pečenje veličine 30 x 25 cm i pecite na 180 stupnjeva oko 30 minuta. Pečeni biskvit izvadite iz pećnice i odmah ga stavite u duboku zdjelu te tako toplog pomoću ruku oblikujte u „tijesto“. Između dva masna papira razvaljate dobiveno „tijesto“ od pečenog biskvita na tanko. Ostavite da se malo prohladi.
Krema
Čokoladu za kuhanje otopite na pari. Vrhnje za šlag izmiksajte čvrsto te mu dodajte mascarpone, ekstrakt lješnjaka ili liker i rastopljenu čokoladu. Kremu sjednite i dobro izmiješajte pomoću špatule. Krema je gotova odmah!
Čokoladna glazura
Čokoladu razlomite na sitne komadiće, prelijte ju uljem, te ju otopite na laganoj varti. Čokoladnom glazuom prelijte ohlađenu roladu.
Slaganje
Ma ohlađeni biskvit nanesite kremu. Pomoću ruku zarolajte roladu te ju stavite u hladnjak na minimalno 1 sat da se ohladi. Na ohlađenu roladu stavite čokoladu glazuru.
Fotografije: Katarina Paoletić