Jučer smo vam donijeli savjete za uspješnu izradu slastica koje su s nama podijelili profesionalni slastičari, a danas vam otkrivamo slatke tajne uspjeha naših blogera
Julija Hruškar s bloga Brkovi od šećera bila je naša prva gošća u rubrici Život sa slasticama koja je tom prilikom istaknula kako je ljubav najvažnija u pripremi slastica. „Najvažniji savjet koji i sama primjenjujem je da kolači osjete ljubav koju u njih ugrađujete dok ih pripremate, samim time ljepše i uspiju. Jednostavno je.“ – rekla nam je tada Julija.
I Nataša Pralica, autorica jednog od najpoznatijih hrvatskih gastro blogova Natašine slastice/Kolači.biz, također je istaknula da je važno slastice pripremati s ljubavlju, ali i strpljenjem. „Koristan savjet za uspješan kolač bi bio: naoružajte se strpljenjem, uložite ljubav u pripremu i kolač će vam sigurno uspjeti.“
Gotovo isti savjet dala nam je i Tamara Novaković s bloga Bite my cake koja je istaknula: „Najkorisniji savjet je da nešto radite s ljubavlju i strpljenjem, a strpljenja pogotovo treba u izradi kolača, naročito nekih kompliciranijih torti od više slojeva. Također, neizbježan alat bez kojega nikada ne pripremam kolače su mi svakako pjenjača i silikonska špatula, koje uvelike olakšavaju posao.“
Anja Bajt, autorica bloga Anja kuha, također ističe ljubav i strpljenje: „Volite to što radite i nemojte peći kolače kad ste nervozni. Radije dva kvalitetna godišnje, nego sto napravljenih u nervozi, ludilu i gužvi.“
Strpljenje kao najvažniji sastojak u pripremi slastica vidi i Ivana Šakić s bloga Tasty Business koja kaže: „Ništa ne radite u žurbi. Kod slatkoga nema onoga na brzinu, nema puno kao ofrljoke ću. Strpljenje i mir su jedini ključevi dobre slastice. U slučaju da ste nervozni ili brzi, ništa neće ispasti kako treba.“
I Jannette Razum s bloga Slatki svijet torti i kolača zna da je za pripremu kolača najvažnije osigurati dovoljno vremena: „Često mi se prije znalo događati da sam u žurbi htjela napraviti neki kolač, a onda je to obično završilo tako da sam zaboravila neki sastojak ili sam preskočila neki korak… Žurba nije uvijek kraći put pa svakako savjetujem da uvijek dobro i u miru pročitate recept kolača i pripremite si na vrijeme sve potrebne sastojke. Neka vam pečenje torti i kolača bude užitak, a onda će i drugi osjetiti da su kolači koje im ponudite pripremljeni s puno ljubavi i pažnje.“
Sličan prethodnim savjetima je i onaj Nevene Josipović, autorice bloga Bake cakes koja ističe sljedeće: „Potrebne su vam tri stvari. Ljubav, vrijeme i alat! Radite s puno ljubavi, uzmite dovoljno vremena i pravi alat u ruke.“
Nikolina Dianežević, autorica bloga The Slice of Life i stranice The Slice of FIT Life u svom gostovanju na našem portalu istaknula je više važnih savjeta za pripremu slastica, rekavši: „Najkorisniji savjet za pripremu kolača? Uzmite si dovoljno vremena za pripremu, ništa nemojte raditi na brzinu i pod stresom jer tada često dolazi do pogrešaka. Proučite recept i svaku njegovu stavku posebno kako tijekom izrade ne bi došlo do nekog problema. Kolač uvijek dobro ohladite (ako to zahtjeva recept) te ga tek tada režite. Najbolji su sigurni i brzi rezovi nožem ravne oštrice.“
Važan savjet za izradu prhkog tijesta i kremastih kolača dala nam je autorica bloga What’s for dessert, Tamara, koja nam je rekla: „Prhko tijesto prije stavljanja u frižider spljoštite u disk jer se lakše razvalja kad se ohladi, a kremaste kolače režite skalpelom kako biste dobili uredan presjek (skalpel ima tanku oštricu i nije ga potrebno umakati u vruću vodu kao nož).“
Svoje savjete za uspješnu izradu slastica s nama je podijelila i Vlatka s bloga Nešto slatko, koja nam je rekla: „Savjet: sol pojačava okuse pa ju je dobro dodati u kolač, to posebno vrijedi za one čokoladne. Test sa čačkalicom: kad pečete biskvit, ubodite čačkalicu u sredinu kolača i ako je čista kolač je pečen.“
Fotografije: Pixabay, Natašine slastice/Kolači.biz, Bite my cake, Anja kuha, Tasty business, Slatki svijet torti i kolača, Bake cakes, The Slice of Life