Evo nam i prvog recepta iz naše Facebook grupe „Slatkopedija – slatki vodič kroz život“ – s nama ga je podijelila naša čitateljica Ankica Madunić.
Sastojci
Tijesto
- 2 jaja
- 150 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 100 g kristal šećera
- 1 prašak za pecivo
- 650 g brašna
Ružičasta krema
- 700 ml mlijeka
- 3 pudinga od maline
- 7 žlica šećera
- 150 g maslaca
- 2 žlice šećera u prahu
Žuta krema
- 700 ml mlijeka
- 3 pudinga od vanilije
- 7 žlica šećera
- 150 g maslaca
- 2 žlice šećera u prahu
Priprema
Tijesto
Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i podijelite na pet kora. Kore razvaljajte i pecite na 180°C 10 do 12 minuta.
Ružičasta krema
Skuhajte puding s kristalom šećerom (prema uputama na vrećici) te ohladite, a zatim u hladno dodajte 150 g maslaca i 2 žlice šećera u prahu te miješajte dok se sve ne sjedini.
Žuta krema
Ponovite postupak kao kod pripreme ružičaste kreme.
Slaganje
Kora-ružičasta krema-kora-žuta krema-kora-ružičasta krema…
Kolač po pospite šećerom u prahu ili dekorirajte po želji.
Fotografije: Ankica Madunić