S bloga Od slatkoga slađe autorice Mirjane Šmit stiže nam recept za madeleines koje bi mogle biti izvrstan ukras za vaš uskršnji stol.
Sastojci
- 120 g maslaca
- 3 jaja srednje veličine
- 80 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 150 g brašna (pola oštro, pola glatko)
- ½ žličice praška za pecivo
- ribana korica naranče
- 2 žlice soka od naranče
I još
- šećer u prahu
- čokoladna glazura
- šareni ukrasi
Priprema
Otopiti maslac na tihoj vatri i ostaviti sa strane.
Jaja, šećer i vanilin šećer mutiti dok smjesa ne posvijetli.
Dodati prosijano brašno s praškom za pecivo, otopljeni maslac i sve ostale navedene sastojke pa lagano umutiti. Smjesu spremiti u hladnjak na 45 minuta.
Kalupe premazati masnoćom (silikonske nije potrebno) te u svaki staviti oko žlicu smjese (3/4 kalupa). Peći u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 10 minuta.
Prohlađene kolače posuti šećerom u prahom ili ukrasiti čokoladnom glazurom i šarenim ukrasima.
Fotografije: Od slatkoga slađe