Nekad je malo dovoljno za sreću, a dokaz tomu je i recept za ovu malu kokos tortu koji je s nama podijelila Nevena Josipović s bloga BakeCakes.
Sastojci
Biksvit
- 5 jaja
- 5 žlica vode
- 150 g šećera
- 200 g glatkog brašna
- 2 žlice kakaa u prahu
- 1 žličica praška za pecivo
Krema
- 1 Dolcela premium kokos puding
- 6 dcl mlijeka
- 200 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 3 žlice kokos brašna
- 125 g maslaca
- 50 g sitno sjeckanog badema
Priprema
Biskvit
Jaja i šećer izmiksajte. Dodajte vodu te lagano promiješajte. Brašno sjedinite s praškom za pecivo i kakaom. Postepeno dodajte u smjesu te lagano miksajte. Smjesu podijelite na dva dijela.
Kalup (promjera 20 cm) obložite papirom za pečenje te jedan dio smjese izlijte. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C, nekih 40 minuta, ovisno o pećnici. Kada je biskvit pečen izvadite ga te stavite drugi dio smjese da se peče.
Dobiti ćete dva biskvita. Svaki od njih prerežite na dva ili tri dijela, kako volite.
Krema
Od 6 dcl mlijeka malo odvadite da možete promiješati puding. Ostatak mlijeka stavite zakuhati zajedno sa šećerom i vanilin šećerom.
Kada mlijeko zakuha dodajte puding i skuhajte ga dok ne provrije. U vruće dodajte kokos brašno. Pustite da se ohladi – prekrijte prozirnom folijom da se ne stvori korica.
Kada se krema ohladila dodajte omekšali maslac, dobro sjedinite te za kraj dodajte sjeckane bademe. Lagano promiješajte i krema je gotova.
Svaku koru biskvita namočite s mlijekom. Ja sam si napravila 6 kora biskvita i tako podijelila kremu. Slažete kora biskvita pa krema i tako dok ne završite. Za kraj ju premažite u tankom sloju i pospite s još malo kokos brašna i bademima.
Pustite ju u hladnjaku par sati i poslužite.
Fotografije: BakeCakes
[print_link]