Sladoledom Slatka tonka Marija Škorić oduševila je žiri i zasluženo osvojila prvo mjesto na Gelato Festival Challengu.
Marija Škorić iz restorana Vinodol u Novom Vinodolskom izvrsnom kombinacijom okusa u sladoledu Slatka tonka osvojila je članove stručnog žirija na danas održanom Gelato Festival Challengeu i time ostvarila pobjedu. Pobjednički sladoled napravljen od domaćeg pasteriziranog kozjeg mlijeka i vanilije uz dodatak južnoameričkog začina tonka i komadića fine čokolade te umaka od trešanja i listića tamne čokolade izdvojio se od ostalih četrnaest sladoleda i svojoj autorici donio pobjedu te odlazak na međunarodno natjecanje u Bologni 2020. godine.
U ekskluzivnom intervju za naš portal koji ćete sutra imati priliku pročitati, Marija Škorić je istaknula kako je prilikom izrade sladoleda najvažnije imati osjećaj za mjeru: „Možete vi imati odlične sastojke, ali uvijek je do čovjeka. Onaj tko radi sladoled mora već imati osjećaj za mjeru i mora moći u glavi složiti taj okus i onda sve dozirati. To je najbitnije.“
Uz proglašenje najboljeg sladoleda, na Festivalu je dodijeljena i nagrada za najbolju strukturu koja je otišla u ruke Dijane Marković iz Hotela Osijek u Osijeku koja je sladoledom Promenada prizvala sjećanja na Ledolinu spojivši okuse čokolade i vanilije s amarena umakom, a u bazu mu je, za postizanje punine i čvrstoće sladoleda, dodala i vrhnje.
„Ovo priznanje mi znači jako puno“ – rekla nam je Dijana Marković, istaknuvši da je već petnaest godina u slastičarstvu, ali da je ovo prvi put da se prijavila na jedno ovakvo natjecanje te da joj dobiveno priznanje predstavlja potvrdu njenog truda i ljubavi prema sladoledu. Iskreno nam je priznala da je očekivala nagradu za najbolju strukturu jer je probavši sve sladolede, osjetila veliku razliku.
Krešo Gulija iz slastičarnice Tri užitka iz Zaboka svojom je Zagorskom bajkom na dlanu, u kojoj je kombinirao okuse dvije vrste pistacija – slatke i slane te lješnjaka i malina, zaslužio posebnu nagradu za kreativnost.
Komentirajući osvajanje ovog priznanja za naš portal, Krešo Gulija je istaknuo kako činjenica da ovaj put pobjeda nije otišla u njegove ruke nije razočaranje: „Uvijek je lijepo sudjelovati tj. najbitnije je sudjelovati i pojavljivati se na ovakvim natjecanjima. Ipak, danas je bila najveća konkurencija u zadnje tri godine.“
Podsjetimo, na natjecanju u organizaciji Konding projekta d.o.o. i Carpigianija, svoje je sladolede predstavilo ukupno 15 sladoledara iz svih dijelova Hrvatske, a o njihovoj prezentaciji, okusu, strukturi i kreativnosti odlučivao je stručni žiri u sastavu gastrokritičar Rene Bakalović, Robert Ripli iz Gastronomada, Marin Rendić iz restorana Bistro Apetit, Žakline Troskot iz slastičarnice Amélie, Marija Carić iz Kraša te Kate Bošković, urednica portala Slatkopedija.
Predstavnik Konding projekta, Jurica Bilić, istaknuo je svoje zadovoljstvo održanim Festivalom: „Jako smo zadovoljni kreativnošću hrvatskih slastičara te činjenicom da će Hrvatska imati čak dva predstavnika u daljnjem natjecanju za najbolji svjetski sladoled – ovogodišnju pobjednicu Mariju Škorić i prošlogodišnju pobjednicu Kristinu Prgomet iz Trogira.“
Fotografije: Konding projekt
Plaćena objava