Nedavno smo na našem portalu pisali o bundevi kao omiljenom sastojku za jesenske slastice, a danas vam donosimo recept za jednostavnu marmeladu od bundeve koji je s nama podijelila Mirjana Šmit s bloga Od slatkoga slađe.
Sastojci
- 1 butternut bundeva (600-700 g očišćene)
- 1 kg očišćene hokkaido bundeve
- 3 jabuke
- 1 dl vode
- sok 2 naranče
- 400 g smeđeg šećera
- 3 vanilin šećera
- 2-3 žličice cimeta
- klinčića po okusu
Priprema
Bundeve i jabuke oguliti i narezati na kocke jednake veličine, preliti vodom i kuhati oko 30 minuta. Dodati šećer, vanilin šećer, sok od naranče i začine te kuhati uz stalno miješanje oko 15 minuta.
Marmeladu uliti u sterilizirane staklenke, zatvoriti i čuvati na hladnom mjestu.
Fotografija: Od slatkoga slađe
[print_link]