Prestižna nagrada za najbolju slastičarku na svijetu otišla je u ruke glavne slastičarke slovenske Hiše Franko, Čakovčanke Maše Salopek.
U Amsterdamu su jučer, 15. rujna 2021., dodijeljene nagrade The Best Chef Award 2021. Ovu prestižnu strukovnu nagradu dodjeljuje stručni žiri kojim presjedaju isključivo profesionalci iz restoranske industrije.
Među 11 kategorija u kojima su dodijeljene nagrade je i kategorija The Best Chef Pastry Award powered by Valhrona, a u toj je kategoriji pobjedu odnijela Maša Salopek, glavna slastičarka slovenske Hiše Franko.
Ova se Hrvatica, rođena Čakovčanka, za slastičarku obrazovala na kulinarskom institutu Kul In nakon čega je jedno vrijeme radila u Hrvatskoj u Dubravkinom putu te u hotelu Lone u Rovinju, no već nekoliko godina živi i radi u Sloveniji.
Treba spomenuti da se na visokom sedmom mjestu najboljih svjetskih chefova našla i Ana Roš, chefica restorana u kojem Maša radi.
Fotografija: Instagram profil Hiša Franko i The Best Chef Awards