Nakon što smo vam ovog tjedna otkrili identitet autorice bloga Gurmanka, Lidije Osmak, danas vam donosimo i njezin prvi recept za medenu Katu.
Sastojci
Kore
- 2 jaja
- žlica masti
- 2 žlice meda
- 3 žlice mlijeka
- 150 g šećera
- 450 g oštrog brašna
- mala žličica sode
Krema
- 300 ml mlijeka
- 3 žlice brašna (ali ne vrhom)
- 2 vanilin šećera
- 200 g maslaca
- 200 g šećera u prahu
Priprema
Kore
Jedno jaje, mast, med, šećer i mlijeko zagrijte u posudi, dodajte brašno, sodu i drugo jaje te zamijesite tijesto
Razvaljajte i ispecite 4 kore, nekih 5 minuta na 200°C. Olakšajte si tako da koru razvaljajte na papiru za pečenje i s njim stavite na preokrenutu tepsiju, izbodite vilicom i pecite
Ohladite ispečene kore, ali filajte isti dan jer sam primijetila da kore pucaju ako ih ispečete dan ranije.
Krema
U vruće mlijeko zakuhajte brašno i vanilin šećer te ohladite. Mikserom izradite maslac i šećer u prahu te dodajte ohlađenoj kremi.
Slaganje
Kora-pola kreme-kora-marmelada od šljiva-kora-ostatak kreme-kora
Pitu možete posipati šećerom u prahu ili preliti glazurom.
Svakako ostavite jedan dan da kore malo omekšaju i uživajte u ovoj medenoj piti!
Fotografija: Gurmanka
[print_link]