Irena Gavran s bloga Pregacha pripremila je preslatke male mileram torte koje je nazvala mileramčić zalogajčić, a koje mi jednostavno ne možemo odbiti.
Sastojci
Podloga
- 150 g mljevenog keksa
- 70 g maslaca
- Krema
- 1 puding od vanilije
- 250 ml mlijeka
- 50 g šećera
- 400 g milerama
I još
- karamela, ganache ili voće
Priprema
Podloga
Prvo obložite 12 kalupa za muffine papirnatim košaricama, a pećnicu upalite na 160 stupnjeva. Ja sam dobila 12 muffina i još mi je ostalo smjese za jedan kolačić, pa sam ga pekla u keramičkoj posudi za souffle, da mogu sve odjednom.
Mljeveni keks i otopljeni maslac pomiješajte, pa u svaku košaricu stavite vrhom punu jušnu žlicu smjese. Keks dobro utisnite u kalup, tj. košaricu.
Krema
Skuhajte puding prema uputama na vrećici, ali količinu prilagodite receptu.
Kad je puding skuhan, u vruće dodajte mileram i miješajte mikserom ili pjenjačom dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Kremu rasporedite u košarice i stavite peću. Pecite 30 minuta, dok se ne zapeče malo gore.
Posluživanje
Izvadite i dobro ohladite, ako pokušate micati košarice dok je kolač još topao, dosta kreme će vam ostati na košarici. Kad se ohlade, košarice se miču bez problema.
Ohalđeni kolačić izvadite iz košarice na tanjur, prelijte karamelom ili što već odaberete i uživajte.
Fotografije: Pregacha