Za ovaj recept koji će se, kao i svake godine naći na njezinom blagdanskom stolu, Ana Prša kaže da je: „vrlo jednostavan, a ima brojne mogućnosti. U tijesto može ići bilo što od orašastih plodova, a i kod biranja punjenja otvorene su vam ruke.“
Sastojci
Keksići
- 250 g glatkog brašna
- 250 g šećera
- 250 g fino mljevenih oraha, badema ili lješnjaka
- 250 g maslaca sobne temperature
- 2 žumanjka
Nadjev
- po želji (čokoladni namaz, pekmez, otopljena čokolada)
Priprema
Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto.
Oblikujete male kuglice (ja radim otprilike 8-10 grama da bude jedna).
U sredini utisnite rupicu s vrhom kuhače (tu će nakon pečenja ići nadjev)
Složite kuglice na lim za pečenje, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Ostavite mjesta između kuglica kako se tijekom pečenja ne bi spojile.
Pecite 10-12 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 170°C.
Na dodir će još biti malo mekane, ali će kad se ohlade bit će taman.
Rupice napunite nadjevom po želji.
Fotografija: Ana Prša
[print_link]