Jučer smo pripremali vijenac od medenjaka, a danas pak pripremamo predivne vjenčiće od naranče i cimeta čiji su recept s nama podijelile Inga i Lili Bašić s bloga Feeding Art.
Sastojci
(za 50 – 60 komada)
Keksići
- 250 g glatkog brašna
- ½ žličice praška za pecivo
- ¼ žličice soli
- 1 žličice cimeta
- 125 g maslaca (sobne temperature)
- 80 g šećera
- 1 jaje (M)
- korica od jedne bio-naranče
Glazura
- 110 g šećera u prahu
- 2 velike žlice soka od naranče
Dekoracija
- grančice ružmarina
- zvjezdice od šećera
Priprema
Keksići
Od svih sastojaka umijesiti glatko tijesto, formirati ga u kuglu i umotano u samoprijanjajuću foliju ostaviti ca. 1 sat u hladnjaku da miruje.
Pećnicu zagrijati na 175°C. Na lagano pobrašnjenoj radnoj površini razvaljati tijesto debljine 3 – 4 cm. Izrezati vjenčiće i poredati ih u lim za pečenje na kojeg ste prethodno stavili papir za pečenje. Keksiće peći ca. 10 – 12 minuta. Ostaviti da se potpuno ohlade.
Glazura
Pomiješati šećer sa sokom od naranče.
Dekoracija
Glazurom premazati svaki vjenčić i ukrasiti ga ružmarinom i šećernim zvjezdicama. Ostaviti da se glazura potpuno osuši.
Napomena
Za pripremu vjenčića potreban je okrugli kalup u obliku vjenčića ili jedan okrugli kalup s valovitim rubom i jedan manji okrugli kalup za otvor u sredini.
Fotografija: Feeding Art