Prošlog mjeseca u našoj rubrici Život sa slasticama gostovala je Tihana Koprek s bloga Just Cake the Cupcake, a tom je prilikom s nama podijelila recept za moderni ledeni vjetar pripremljen u čaši.
Sastojci
Mini puslice
- pola količine od one navedene u receptu na linku
Za kremu
- 3 žumanjka
- 2 žlice šećera
- 1 Dolcela Vanilin šećer
- 2 žlice brašna
- 100 ml mlijeka
- 50 g maslaca
- 150 ml Dolcela Šlag 5+
- voće – jagode, banane i kivi
Priprema
Miksati žumanjke sa šećerom dok se šećer ne otopi pa dodati vanilin šećer i nastaviti miksati.
Naizmjence dodavati 2 žlice brašna i 100 ml mlijeka i miksati na najmanjoj brzini da se poveže.
Staviti na laganu vatru i miješati cijelo vrijeme dok ne zgusne.
Preliti u plastičnu posudu i na površinu staviti prozirnu foliju da se ne stvori korica.
Ohladiti na sobnoj temperaturi i ostaviti minimalno 2 sata u hladnjaku.
Kad je ohlađeno umiksati 50 g maslaca sobne temperature i miksati dok se postane kremasto i dovoljno čvrsto da se istiskuje.
Izmiksati šlag i narezati voće.
U čaše staviti prvo malo puslica, pa žutu kremu, pa na to šlag i na to jednu vrstu voća. sve to ponoviti dok ne dođete do vrha pa ukrasiti s još voća i puslica.
Ohladiti pola sata u hladnjaku i poslužiti.
Napomena
Ukoliko nemate vremena napraviti kremu ili ne podnosite jaja možete napraviti Dolcela Puding bourbon vanilija premium i na kraju u to umiješati maslac.
Fotografije: Just Cake the Cupcake
[print_link]