Dvobojni cvjetići s najslađim punjenjem – Nutellom.
Sastojci
Keksići
- 250 gr maslaca
- 430 gr glatkog brašna
- 100 gr šećera u prahu
- 1 jaje srednje veličine + 1 žumanjak
- 1 vanilin šećer
- 3 žličice kakaa
Punjenje
- Nutella (nekoliko žlica)
Priprema
Maslac izvadite iz hladnjaka i ostavite neko vrijeme na sobnoj temperature da se opusti.
Omekšali maslac mikserom miješajte sa šećerom u prahu, vanilin šećerom, jajom i žumanjkom dok se ne sjedini.
Dodajte brašno i dobro izmiješajte mikserom sa spiralnim nastavcima te podijelite na dva dijela.
U jedan dio dodajte kakao kako biste dobili tamno tijesto. Oba tijesta oblikujte u plosnati disk, zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak barem sat vremena.
Upalite pećnicu na 180 stupnjeva.
Na pobrašnjeloj podlozi (ili na silikonskoj podlozi) razvaljajte svijetli dio tijesta te režite oblike s rupom u sredini. Dobivene cvjetiće stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje te pecite deset minuta na 180 stupnjeva.
Tamni dio tijesta razvaljajte te režite oblike bez rupe u sredini. Dobivene oblike stavite na lim obložen papirom za pečenje i pecite deset minuta na 180 stupnjeva.
Gotove keksiće izvadite iz pećnice i ostavite ih da se ohlade. Nakon što se keksići ohlade, na tami dio namažite Nutellom te poklopite svijetlim dijelom s rupom.
Napomena
Umjesto Nutelle možete koristiti neki drugi namaz za punjenje.
Keksići s rupom u sredini u pečenju trebaju ostati svjietli, a i svijetli i tamni keksići moraju biti blago mekani prilikom vađenja iz pećnice.
Prilikom punjenja keksića, pripazite da punjenje stavite samo na sredinu tamnog keksića kako zbog preklapanja svjietlim keksićem, punjenje ne bi iscurilo sa strane.
Fotografija: Kate Bošković
[print_link]