U našem članku o upotrebi povrća u slasticama pisali smo o tomu kako se bundeva može koristiti za izradu pita, biskvita, krema, keksa ili štrudla, a danas vam donosimo recept za mousse od bundeve koji je s nama podijelila Gracijela Došen s bloga Slatki začin.
Sastojci
- 15 komada Petit keksa
- z jušne žlice maslaca
- 200 ml pirea od pečene bundeve
- 100 ml soka od naranče
- naribana korica od naranče
- 1 želatina u prahu
- 300 ml slatkog vrhnja
- 2 žlice meda
- žličica cimeta
- sjemenke za posipanje
Priprema
Zagrijati sok od naranče. U njemu otopiti želatinu pripremljenu prema uputama s vrećice. Dodati med i cimet. Sve izmješati i maknuti s vatre. Staviti na hlađenje.
Izmiksati slatko vrhnje u šlag. Dodati pripremljenu smjesu te naribanu koricu naranče.
Petit kekse pomiješati s maslacem. Staviti na dno čaše za serviranje. Zatim staviti dobivenu pjenicu te posuti žitaricama.
Kombinacija bundeve, slatkog vrhnja i žitarica je nešto fantastično. Uz to posebnu aromu daje prefina mirisna naranča.
Fotografije: Slatki začin
[print_link]