Autorica bloga What’s for dessert, Tamara, s nama je podijelila recept za Mousse tortu bez pečenja – idealnu slasticu za ljetne proslave.
„Kako se bliži ljeto i topliji dani, odlučila sam se za jednostavan recept koji se brzo radi i ne zahtijeva pečenje“. Tako nam je svoj recept za Mousse tortu bez pečenja koju je, prilikom predstavljanja bloga What’s for desssert u rubrici Život sa slasticama podijelila s našim čitateljima, predstavila autorica bloga, Tamara.
Sastojci
- 200 g digestive keksa
- 90 g rastopljenog maslaca
- 200 g tamne čokolade
- 150 g mliječne čokolade
- 40 g šećera
- 400 ml slatkog vrhnja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Za dekoraciju
- Tučeno slatko vrhnje
- Strugotine čokolade
- Bobičasto voće
Priprema
Kekse razlomite na manje komade, stavite ih u plastičnu vrećicu i pređite preko njih nekoliko puta valjkom za tijesto dok se u potpunosti ne razmrve. Rastopljeni maslac umiješajte u smrvljene kekse. Na tanjur za serviranje stavite obruč za tortu promjera 22 cm (obložite ga papirom za pečenje). Mješavinu keksa i maslaca stavite na dno tanjura i utisnite. Stavite u frižider i pripremite kremu.
Tamnu i mliječnu čokoladu narežite na komadiće. 200 ml slatkog vrhnja zagrijte do vrenja pa prelijte preko narezane čokolade. Pustite da odstoji jednu minutu, a zatim miješajte dok se smjesa ne ujednači. Kad se smjesa ohladi na sobnu temperaturu, izmiksajte preostalo slatko vrhnje (200 ml) sa šećerom i u nekoliko navrata dodajte u čokoladnu mješavinu. Dodajte i ekstrakt vanilije. Smjesu rasporedite na podlogu od keksa. Stavite u frižider preko noći. Prije posluživanja dekorirajte tučenim slatkim vrhnjem i voćem po želji.
Fotografija: What’s for dessert
[print_link]