Ako još niste smislili što darovati voljenoj osobi za Valentinovo, Iva Erić, vlasnica slatkog brenda Šlag na kraju vam preporučuje ovu red velvet torticu.
Sastojci
Biskvit
- 180 g maslaca
- 250 g šećera
- 3 jaja
- 140 g glatkog brašna
- 90 g oštrog brašna
- ½ žličice sode bikarbone
- 1 i pol žličica praška za pecivo (8 grama)
- 30 g kakaa
- prstohvat soli
- 160 ml jogurta
- 100 ml mlijeka
- malo octa + crvene boje
Krema
- 500 g krem sira
- 250 g grčkog jogurta
- 150 g šećera u prahu
- ½ iscijeđenog limuna
Priprema
Biskvit
Svi sastojci moraju biti na sobnoj temperaturi. Pomiješati odvojeno suhe sastojke (brašna, kakao, dodatke) i odvojeno mokre (jogurt, mlijeko, ocat, boju). Ukoliko koristite crvenu boju u prahu možete ju otopiti u malo octa, ukoliko koristite gel boju, samo ju dodajte u mokru smjesu. Pjenasto izmiksati omekšali maslac sa šećerom. Dodati jedno po jedno jaje i svaki put miksati da se sjedini. Nakon toga naizmjenično dodavati suhe sastojke i mokre i kratko miksati. Kad se sve sjedini premjestiti u okrugli kalup (24, 26 ili 28 cm ovisno o tome koliko želite da bude visoko) i peći na 180 stupnjeva oko 40 – 45 minuta.
Pustiti da se ohladi, izrezati u oblik srca kao na videu i premazati kremom.
Krema
Pjenjačom kratko istucite sve sastojke. Dio kreme možete obojati u crveno za dekoraciju.
*ako želite, biskvit možete prerezati na pola, pa staviti dodatni sloj voća između
Fotografija: Iva Erić