Darko Debić s bloga Samo jedan griz s nama dijeli recept za nadaleko poznatu tortu caprese, ali u potpuno novom izdanju – onom limunskom.
Sastojci
(za kalup promjera 26 cm – za kalup od 20 cm prepoloviti količnu)
- 250 g bademovog brašna
- 150 g šećera u prahu
- 60 g škrobnog brašna
- ½ vrećice praška za pecivo
- 1 limun ili 2 manja
- 200 g naribane bijele čokolade
- 6 jaja
- 1 – 2 žlice soka limuna
- 100 ml ekstra djevičanskog maslinovig ulja
I još
- bademi u štapićima ili listićima za ukrašavanje
Priprema
U zdjelu staviti bademovo brašno i šećer u prahu, pomiješati sastojke.
Dodati škrobno brašno, prašak za pecivo i ribanu koricu limuna. Sve suhe sastojke dobro promiješati i dodati bijelu čokoladu. Posebno umutiti mikserom jaja dok ne udvostruče volumen. Suhim sastojcima dodati jaja, promiješati dodajući ekstra djevičansko maslinovo ulje i limunov sok. Kalup namazati uljem i pobrašniti škrobnim brašnom. Uliti smjesu i posipati bademima. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180° 30-35 minuta. Za manji kalup smanjiti vrijeme. Poslužiti kad se potpuno ohladi.
Fotografija: Samo jedan griz