Srce u čokoladnom kolaču prava zvuči i više nego romantično, a recept za ovaj prigodni kolač za Valentinovo donosi nam naša suradnica Antonia Jagodić s istoimenog Instagram profila.
Sastojci
Biskvit za srce
- 125 g omekšalog maslaca
- 125 g šećera u prahu
- 2 jaja
- 200 g brašna
- 10 g praška za pecivo
- crvena/roza boja za kolače
Tamni biskvit
- 115 g maslaca
- 125 g šećera
- 2 jaja
- ekstrakt od vanilije po želji
- 100 g brašna
- 20 g kakaa
- 1 žlica praška za pecivo
Čokoladna glazura
- 200 g čokolade
- 6 žlica ulja
Priprema
Biskvit za srca
Miksajte maslac i šećer, dodajte jaja i sve sjedinite mikserom. Zatim dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo te dobro promiješajte špatulom. Na kraju dodajte boju za kolače po izboru i dobro ju umiješajte u smjesu.
Smjesu prebacite u kalup obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko sat vremena. Najbolje provjeriti čačkalicom je li pečeno. Ostavite da se ohladi.
Biskvit izrežite na kriške i izrezivačem za kekse vadite oblike srca.
Od ostatka biskvita možete napraviti kuglice za koje ćemo vam recept donijeti sutra.
Srca stavite u zamrzivač dok pripremate drugi biskvit.
Tamni biksvit
Miksajte maslac sa šećerom, jajima i ekstraktom od vanilije. Dodajte brašno, prašak za pecivo i kakao. Sve dobro sjedinite.
Stavite smjesu na dno kalupa, izvadite srca iz zamrzivača i stavite u kalup na sredinu. Pripazite da budu stavljeni ravno. Stavite ostatak smjese za tamni biskvit preko srca da ih potpuno prekrije.
Pecite na 180*C oko 50 minuta. Ostavite da se potpuno ohladi i ukrasite po želji.
Čokoladna glazura
Kolač sam prelila čokoladnom glazurom pripremljenom od otopljene čokolade i ulja.
Fotografije: Antonia Jagodić