Provjerenu kombinaciju čokolade i naranče naša suradnica Blanka Ban ovaj je put spojila u ovom prekrasnom mramornom kolaču.
Sastojci
- 3 jaja
- 160 g šećera
- 180 g margarina
- 8 žlica mlijeka
- 250 g oštrog brašna
- pola praška za pecivo
- 4 žličiće kakaa
- korica jedne naranče
- čokolade za kuhanje po želji
Za posluživanje
- šećer u prahu
Priprema
Odvojite bjelanjke od žumanjaka te bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg.
Žumanjcima dodajte šećer i miksajte dok se smjesa ne udvostruči. Dodajte margarin te sve zajedno izmiksajte. Zatim dodajte mlijeko i još jednom sve izmješajte. Smjesi dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, a na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Dodajte naribanu koricu naranče i čokoladu narezanu na komadiće i sve promiješajte. Zatim smjesu podijelite na dva jednaka dijela te u jednu polovicu dodajte kakao i sve promiješajte.
Lim za pečenje premažite s malo ulja i pospite oštrim brašnom kako se kolač ne bi zalijepio tijekom pečenja. Svijetlu i tamnu smjesu naizmjenično stavljajte žlicu po žlicu tako da kolač na kraju bude prošaran.
Kolač pecite u zagrijanoj pećnici na 180° oko 30 minuta.
Nakon što je kolač pečen, ostavite ga da se ohladi. Prije posluživanja, kolač popite šećerom u prahu.
Fotografije: Blanka Ban
[print_link]