Recept za zdrave muffine s bundevom i zobenim pahuljicama poslala nam je Jannette Razum s bloga Slatki svijet torti i kolača.
Sastojci
- 1 veće jaje
- 300 ml mlijeka
- 150 g pirea od bundeve
- 170 g meda
- 1 žličica arome vanilije
- 1 žličica cimeta
- 250 g zobenih pahuljica
- 2 veće kruške
Priprema
Jaje razmutite s pireom od bundeve, mlijekom, medom, aromom vanilije i cimetom.
Dodajte zobene pahuljice pa sve dobro izmiješajte.
Kruške ogulite, očistite pa narežite na sitne komadiće pa umiješajte u smjesu.
Smjesu stavljajte u silikonske ili papirnate kalupe za muffine. Slobodno napunite kalupe malo više nego inače jer muffini neće rasti kao klasični. Po vrhu rasporedite sjeckanu krušku.
Muffine pecite 20-25 minuta na temperaturi od 180°C.
Poslužite tople ili hladne.
Napomena
Po želji, u smjesu umjesto krušaka možete dodati sitno sjeckanu tamnu čokoladu.
Fotografija: Slatki svijet torti i kolača
[print_link]