Dragana Pušica s bloga Moje grne – recepti za dušu s nama je podijelila recept za muffine s grožđem.
Sastojci
- 300 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- pola žličice soli
- 2 pune žlice nemljevenog maka
- 250 g crnog grožđa manjeg zrna (sa što manje sjemenki)
- 2 jaja
- 125 ml ulja
- 100 g meda
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 50 ml mlijeka
- 220ml karamel prelijeva od kondenziranog mlijeka
Priprema
Zagrijati pećnicu na 180⁰C. Pripremiti dublji lim za muffine i u svaki otvor staviti papirnatu košaricu.
Posebno sjediniti mokre, a posebno suhe sastojke. Grožđe očistiti, oprati i skloniti sa strane. Sjediniti pažljivo mikserom mokre i suhe sastojke, a zatim košarice u limu napuniti do pola pa rasporediti polovinu zrna grožđa. Preko uliti ostatak tijesta i preko toga ostatak zrna grožđa.
Peći u prethodno zagrijanoj pećnici nekih 30 minuta. Provjeriti čačkalicom jesu li pečeni.
Pečene ostaviti da se prohlade, a zatim ih zamotati u plastičnu vrećicu i ostaviti da se skroz ohlade.
Fotografije: Moje grne – recepti za dušu
[print_link]