Ako subotom ne želite posvetiti previše vremena izradi slastica, tu je naša Nataša Krpan Kovačević koja nam donosi jednostavan i brz recept za zdravije muffine od banane, lješnjaka i čokolade.
Sastojci
(za 14 komada)
Muffini
- 3 banane
- 3 žlice eritrita
- 3 kapi stevije
- 3 žlice maslaca od lješnjaka
- 4 jaja
- 60 g otopljenog maslaca ili kokosovog ulja
- 1 mala žlica praška za pecivo
- 2 žlice kakaa
- 230 g mljevenih lješnjaka
- 50 g nasjeckane čokolade (min 70% kakaa)
Glazura
- 1 dcl slatkog vrhnja
- 60 g čokolade (min 70% kaka)
- 1 žlica maslaca
Priprema
Muffini
Zagrijte pećnicu na 180°C . Sve sastojke, osim čokolade, stavite u blender te izmiksajte u glatku smjesu. Umiješajte nasjeckanu čokoladu. Izlijte u kalup za muffine i pecite na 180°C cca 20 minuta.
Izlijte u kalup za muffine i pecite na 180°C cca 20 minuta.
Glazura
Za glazuru zagrijte slatko vrhnje, prelijte preko čokolade i maslaca, ostavite minute. Miješajte dok se čokolada ne otopi i glazura postane sjajna. Prelijte muffine.
Napomena
Ako imate silikonski kalup za muffine, ne morate mastiti kalup, nego samo izlijete smjesu u njega. Ako imate metalni kalup, koristite papirnate košarice za muffine.
Fotografija: Nataša Kovačević Krpan