Bojana Stefanović s bloga Fatmama donosi nam recept za tortu s omiljenom slasticom njenog djetinjstva – Munchmallowa.
Sastojci
- 3 kutije Double Muncha
- 2 kutije obiteljskog pakiranja Munchmallowa
- 50 g maslaca
- par žlica mlijeka
- 2 vrećice šlaga
- 1 vrećica želatine
- voće po izboru
Priprema
Prvi dio recepta je najslađi i najzabavniji. Budući da se kolač mora stegnuti u hladnjakiu preko noći, dobra je prilika da se zasladite i tijekom spremanja.
Odvojte biskvitni dio od bijelog dijela. Biskvite stavite u posudu, a oblačiće podijelite ukućanima ili ih grickajte do mile volje, a višak ostavite u hladnjaku, za uz jutarnju kavu ili čaj.
Biskvite umijesite s maslacem i par žlica mlijeka, možete ručno ili u mikseru.
Obložite kalup promjera 20 ili 22cm, dno papirom za pečenje, a rubove prozirnom čvrstom folijom za tortu.
Rasporedite i utisnite biskvitnu koru na dno. Odaberite voće po izboru, preporučujem neko kiselije, da bude u lijepo ravnoteži sa slatkom tortom. Poredajte na koru. Umutite dva šlaga po uputstvu i ulijte pripremljenu želatinu. Šlag prelijte preko kore i voća.
Ostavite preko noći da stegne u hladnjaku.
Ukrasite presječenim komadima Munchmallowa.
Fotografije: Fatmama