Na nedavno održanom kongresu World Pastry Stars Pierreu Herméu je pripala laskava titula najboljeg slastičara na svijetu.
U Milanu je, 5. listopada 2021., u sklopu Congresso Internazionale World Pastry Stars, održano i proglašenje najboljeg slastičara svijeta. Ova je titula pripala poznatom slastičarskom chefu i ikoni slastičarstva, Pierreu Herméu. Nagradu WPS 2021. uručio mu je također poznati međunarodni slastičarski chef Iginio Massari.
Herméa gotovo i nije potrebno detaljnije opisivati, on je uspješni poduzetnik, profesionalac u svom poslu poznat po kultnim macaronima, a u slastičarstvo je uveo koncept haute couture. Često ga nazivaju i Piccasom slastičarstva. Svoj prvi brend Hermé je stvorio 1997. godine, a svoj prvi lokal otvorio je 1998. u Tokyu. Niz je nastavio otvorenjem 2004. u Parizu, nakon čega je otvorio još nekoliko lokala.
Hermé se osvrnuo na osvojeno priznanje te rekao: „Za mene je ova nagrada poticaj da nastavim stvarati i prenositi novim naraštajima što znači zvanje pravog majstora.“ – prenosi italiangourmet.it.
Na samom kongresu dodijeljene su i nagrade za najbolje slastičare u Italiji, kao i za najbolje slastičarke te najbolje slastičare ispod 35 godina.
Izvor: italiangourmet.it
Fotografijja: Jelena Bošković