Sestre Ivana i Dajana s bloga The Wanderlust Sisters danas s nama dijele recept za jednostavnu, a tako neodoljivu galettu s bobičastim voćem.
Sastojci
Tijesto
- 150 g oštrog brašna
- 150 g glatkog brašna
- 150 g hladnog maslaca
- 1 jaje
- 1/2 žličice soli
- 1 žlica smeđeg šećera
- 2 žlice ekstra-djevičanskog kokosovog ulja
Nadjev
- 125 g malina
- 125 g borovnica
- 125 g kupina
- 4 žlice kokosovog šećera
- 3 žlice pudinga od vanilije ili gustina
- 1 žličica ekstrakta vanilije
I još
- 1 žumanjak i 1 žlica mlijeka za premazivanje
- listići badema
- sladoled za serviranje
Priprema
Tijesto
Pomiješajte sve sastojke za tijesto i umijesite (možete koristiti i mikser s nastavkom za tijesto). Mijesite dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
Prebacite tijesto na lagano pobrašnjenu površinu i izmijesite ga u kuglu. Razvaljajte tijesto između dva papira za pečenje. Koru stavite u hlađenje na hlađenje (bar desetak minuta).
Zagrijte pećnicu na 180 °C.
Nadjev
Pomiješajte bobičasto voće, šećer, škrob (gustin ili puding) i vaniliju.
Slaganje
Uklonite krovni papir i rasporedite voće u sredini tijesta, ostavljajući rub od približno 3 cm. Rubove tijesta lagano preklopite prema gore, preko voća. Tijesto premažite razmućenim jajetom i pospite listićima badema po rubovima.
Pecite dok kora ne postane zlatno smeđa, a nadjev proključa, oko 40 minuta.
Poslužite s kuglicom sladoleda.
Fotografije: The Wanderlust Sisters