Naša najbolja slastičarka među liječnicima, Jasna Bućan Cvitanić s Instagram profila Doctor in the kitchen danas s nama dijeli recept za preslatke čokoladne sobove u čijoj pripremi ravnopravno mogu sudjelovati i vaši najmlađi.
Sastojci
Dekoracija
- pereci + časa vode i malo soli
- bijeli fondant
- čokoladne kapljice
- crveni bomboni
Podloga
- 300 g čokolada za kuhanje
- 50 g maslaca
- 1 vanilin šećer
- naribana korica jedne naranče
- cimet
- đumbir
Priprema
Dekoracija
Prvo pripremite oči i rogove.
Budući da je perece teško izrezati na pola, ostavite ih u čaši vode s malo soli na dvije minute i zatim ih režite.
Oči pripremite od fondanta – masu razvaljajte te pripremljenim izrezivačem izrezujte oblike. Na bijele krugove poslažite čokoladne kapljice.
Podloga
Na pari rastopite 300 g čokolade za kuhanje. Zatim u nju dodajte maslac, vanilin šećer, koricu naranče, cimet i đumbir.
Na lim za pečenje stavite papir za pečenje i prelijte čokoladu te je razmažite cijelom širinom po limu za pečenje.
Na to poslažite perece, crvene nosiće i oči te ih spremite u hladnjak na sat vremena. Zatim izrežite oblike i ostavite da se hlade u hladnjaku do jutra.
Napomena
Za pripremu pereca sam kupila jedne manje i jedne veće.
Ja sam za pripremu očiju koristila gotovi bijeli fondant, no vi naravno možete pripremiti svoj. Za rezanje oblika očiju sam koristila čep od flomastera koji sam prethodno izribala.
Možete kupiti i gotove oči, ali meni su ovake uvijek ljepše.
Za pripremu nosa sam koristila Skittles bombone, a za male sam kupila čokoladne bombone.
Fotografija: Jasna Bućan Cvitanić