Kuharice su se na velika vrata vratile na tržište i (p)ostale najbolji dar koji nekomu možete darovati. Za dobar izbor ove godine pobrinule su se naše gošće.
Godina za nama donijela je i nove slatke naslove kojima možete obogatiti svoju knjižnicu. Osim kuharica koje su u cijelosti ili tek djelomično posvećene slasticama, našle su se tu i slikovnice i rječnici.
Dunja Gulin: Slatki vegan
Početkom prošle godine svoju je kuharicu na našem portalu predstavila Dunja Gulin. Na stranicama njezinog Slatkog vegana recepte kao stvorene za sebe nalaze svi oni koji žele uživati u zdravim i ukusnim slasticama.
Anđa Marić: Rigojanči
Jedan od slatkih simbola Rijeke je i slastica rigojanči, a prošle je godine predstavljena i slikovnica posvećena upravo tom kolaču i ljubavnoj priči koja stoji iza njega, a mi smo sve detalje o ovoj preslatkoj slikovnici saznali od autorice Anđe Marić.
Franica Tasovac: Slatka Hrvatska
Da se slatki okusi hrvatskih slastica ne izgube pobrinula se Franica Tasovac s Korčule koja je, nakon svoje prve kuharice Slatka Korčula, ove godine objavila i na stranicama našeg portala predstavila novu kuharicu nazvanu Slatka Hrvatska.
Matejka Buća: Svaki dan
Mnogima omiljena hrvatska blogerica Matejka Buča s bloga Like Chocolate ove se godine pridružila kolegama blogerima koji su već izdali svoje kuharice i objavila kuharicu nazvanu Svaki dan, na čijim se stranicama mogu naći i brojni recepti za slastice i slatke doručke. Slatkopedija je bila prvi medij u kojem je predstavljena kuharica čije je prvo izdanje već gotovo rasprodano.
Jelena Ivanišević: Povijesni rječnik hrvatskog kulinarstva
Među brojnim kuharicama, našlo se mjesta i za jedan veliki i hvalevrijedni rječnik – Povijesni rječnik hrvatskog kulinarstva, autorice Jelene Ivanišević. Ova znanstvenica s Instituta za etnologiju i folkloristiku je godina sustavno proučavala hrvatske kulinarske izraze te ove godine izdal drugi dio velikog rječnika koji ukupno broji gotovo 19.000 riječi.
Ana-Marija Bujić: Pantarul doma
Slastice su, iako u malom broju, svoje mjesto našle i u kuharici Pantarul doma, koju potpisuje dobro poznato blogersko lice Ana-Marija Bujić. Ova autorica jednog od najstarijih hrvatskih gastronomskih blogera – Da mi je nešto slatko – ove je godine gostovala na našem portalu te, među ostalim, s nama podijelila slatke detalje o svojoj kuharici.
Moji kremasti kolači
Na samom kraju godine stigla nam je i kuharica Moji kremasti kolači u izdanju Gospodarskog lista, za čije je stvaranje zaslužna Natalija Milodanović s bloga Mystic Cakes koja je s nama podijelila sve detalje o pripremi ove slatke kuharice.
Fotografije: Dunja Gulin, Like Chocolate i Ana-Marija Bujić