Prilika je ovo da učite o čokoladi od najboljih hrvatskih proizvođača čokolade – TAMAN Artisan Chocolates radionice su najbolji izbor za božićni dar.
O njihovim čokoladama ne moramo previše pisati – čak 36 osvojenih nagrada na međunarodnoj razini dovoljno govori o kvaliteti čokoladnih proizvoda iza kojih stoje Stiv Kahlina i Sanja Vladović.
Tako i ove godine u njihovoj ponudi možete pronaći odlične bean-to-bar čokolade, trufflese i gianduje. Ipak, ono što bi mogao biti najbolji dar za vas i vaše najbliže ove godine jest neponovljivo iskustvo sudjelovanja na jednoj od tri radionice koje oni vode.
1. OSNOVE RADA S ČOKOLADOM
Ova čokoladna radionica pruža jedinstvenu priliku da uz stručno vodstvo međunarodno nagrađivanog majstora čokolatijera steknete razumijevanje čokolade kao namirnice te načine njezine upotrebe. Kroz radionicu ćete naučiti osnove o čokoladi, kako i od čega nastaje, prepoznati kvalitetu te razumjeti organoleptička svojstva čokolade kroz sastav, teksturu, okuse i arome.
Imat ćete priliku naučiti različite tehnike kristalizacije čokolade kao najvažnijeg procesa u radu s čokoladom, vidjeti jednostavne i brze tehnike primjene takve čokolade, a na radionici će se izrađivati i čokoladni bomboni (praline i trufflesi) u nekoliko različitih tehnika temeljenih na recepturama njihovih nagrađivanih proizvoda.
Naravno, sve napravljeno će se degustirati, a preostalo nosite sa sobom kako biste podijelili s dragim ljudima. A i ne morate, sebično ih sakrijte i uživajte u njima sami, razumjet ćemo vas…
Svaki polaznik ujedno dobiva:
- karticu s tehnikama temperiranja čokolade
- bazne recepte za izradu čokoladnih krema i punjenja
- kupon s -15 % popusta za jednokratnu kupnju u webshopu TAMAN Artisan Chocolates
2. UPOZNAJTE ČOKOLADU KONTROLIRANOG PODRIJETLA
Ova zabavna i informativna degustacijska radionica uvest će vas u vještinu kušanja čokolade kontroliranog podrijetla, specijalizirane tehnike kušanja, okuse koje možemo naći u čokoladi i kako ih opisati. Naučit ćete kako otkriti bogatstvo okusa i aroma koje donose čokolade kontroliranog podrijetla, doznati kako podneblje, načini obrade i prerade utječu na okuse čokolade te naučite na koji način je kušati da biste maksimalno uživali u kockici (ili više njih) fine čokolade.
Tijekom radionice imat ćete priliku probati različite čokolade, u različitim fazama nastajanja, kao i nagrađene TAMAN čokolade iz bean to bar serije.
Svaki polaznik ujedno dobiva:
- karticu s uputama za kušanje
- karticu s mapom okusa za pomoć pri kušanju
- kupon s -15 % popusta za jednokratnu kupnju u webshopu TAMAN Artisan Chocolates
DEGUSTACIJSKA RADIONICA: „MIKSOLOGIJA: sparivanje koktela i čokolada”
Tijekom vođene degustacije „MIKSOLOGIJA: sparivanje koktela i čokolada“ kušat ćete tri slijeda kombinacija čokolade, koktela i čokoladnog trufflea te od samih autora doznati o inspiracijama i procesu razvijanja receptura kao i korištenim tehnikama prilikom stvaranja njihovih kreacija.
Kroz degustaciju će vas voditi barmen Ivan Leko, voditelj i vlasnik Express Bara, te osnivači TAMAN Artisan Chocolates Stiv Kahlina, čokolatijer i Sanja Vladović, certificirana kušačica čokolade (IICCT
Level 2).
Sve informacije o terminima i popunjenosti određenih radionica potražite na stranicama TAMAN Artisan Chocolates i uživajte u ovom jedinstvenom iskustvu.
U suradnji s TAMAN Artisan Chocolates
Fotografije: TAMAN Artisan Chocolates