Za one dane koje želite početi slatko i zdravo – tu je recept Inge i Lily Bašić s bloga Feeding Art za najslađi doručak – zdrave muffine.
Sastojci
(za 12 muffina – kalup za 12 muffina, 12 papirnatih košarica za muffine)
- 1 bio jabuka
- 150 g mrkve
- 1 velika žlica soka od limuna
- 125 g crnog brašna
- 50 g sitnih zobenih pahuljica
- prstohvat soli
- 2 čajne žlice praška za pecivo
- 1 čajna žlica natrona (sode bikarbone)
- 2 jaja (M)
- 60 g šećera kokosovog cvijeta
- 60 ml ulja
- 50 ml kiselog mlijeka (ili jogurta)
I još (za posluživanje)
- med
- svježi kremasti sir
Priprema
Pećnicu zagrijati na 190°C. Jabuku oprati, mrkvu oguliti, oboje sitno naribati. Pomiješati sa sokom od limuna.
Brašno, zobene pahuljice, sol, prašak za pecivo i natron pomiješati. Jaja i šećer pjenasto izmiksati, umiješati ulje. Dodati mješavinu od brašna i kiselo mlijeko te sve dobro mikserom sjediniti. Na kraju umiješati mješavnu od jabuke i mrkve.
Papirnate košarice raspodijeliti po kalupu za muffine, napuniti tijestom. Muffine peći ca. 35 minuta. Ostaviti da se ohlade. Po želji servirati s medom ili svježim kremastim sirom.
Fotografija: Feeding Art