Salon du Chocolat okuplja najbolje proizvođače i obrtnike iz svijeta čokolade i kakaa, a ovogodišnje izdanje ostaje otvoreno do 1. studenog.
U Parizu je jučer počelo dvadeset i treće izdanje manifestacije Salon du Chocolat. Riječ je o manifestaciji koja na oko 20.000 četvornih metara okuplja više od 500 sudionika, među kojima je više od 200 međunarodnih renomiranih kuhara i slastičar.
Sudionici ovogodišnjeg izdanja dolaze iz 50 svjetskih zemalja s pet kontinenata te će sudjelovati u bogatom programu koji nudi zanimljivo profesionalno, gastronomsko, kulturno i festivalsko iskustvo. Uz to, organizirane su i stalne aktivnosti za djecu.
Ovogodišnje će se izdanje fokusirati na temu „Zemlje kakaa“ te će ugostiti 2017 International Cocoa Awards, kojima se nagrađuje izvrsnost određene regije u proizvodnji kakaa te rad uzgajivača. Salon će tom prilikom ugostiti najveći broj proizvođača kakaa.
Osim toga, ovom će se prilikom u Parizu okupiti i najveći igrači u industriji čokolade te najveći francuski i strani obrtnici, koji će imati priliku podijeliti svoju strast i otkriti svoje tajne proizvodnje čokolade, kao i svoje nove proizvode i najnovije trendove u svijetu slastičarstva i čokolade.
Profesionalci će imati priliku pronaći i svu opremu koja im treba u svakodnevnom radu: od sastojaka, preko dekoracija do opreme za kuhinju.
Osim toga, organizatori su mislili i na djecu pa će se tako na ovom događanju naći i mjesto posvećeno djeci na kojima ih očekuje zabava, ali i edukativne radionice.
Pred samo otvaranje ovogodišnjeg Salona, 27. listopada, održana je velika humanitarna večera na kojoj je sudjelovalo 3.000 posjetitelja. Prihodi od ove večere namijenjeni su „Association Mécénat Chirurgie Cardiaque“ (Udruženju za sponzoriranje operacija srca).
Salon du Chocolat najveće je svjetsko događanje vezano za čokoladu i kakao, a World Guide ga je proglasio jednim od najboljih gastro događanja na svijetu. Također, The Culture Trip ga je proglasio jednim od top 10 pariških kulinarskih događanja.
Ovogodišnje izdanje ostaje otvoreno do 1. studenog.
Fotografija: Pixabay