Inga i Lily Bašić s bloga Feeding art nam danas donose još jedan recept kao stvoren za Uskrs – neodoljive cupcakese od mrkve.
Sastojci
(za 12 komada)
Tijesto
- 300 g mrkve
- 1 bio naranča
- 120 g mekog maslaca
- 110 g šećera
- 1 vanilin šećer
- prstohvat soli
- 2 jaja (M)
- 135 g glatkog brašna
- 2 male žlice praška za pecivo
- 75 g mljevenih badema
- 75 ml mlijeka
Frosting od svježeg sira
- 125 g mekog maslaca
- 75 g šećera u prahu
- 250 g svježeg kremastog sira
- 3 male žlice slatkog vrhnja
- 1 velika žlica soka od naranče
I još (za dekoraciju)
- 12 mrkvica od marcipana ili fondanta
Priprema
Tijesto
Mrkvu oguliti i na sitno naribati. Naranču oprati vrućom vodom, naribati koricu. Maslac s koricom od naranče 4-5 minuta kremasto izmiksati. Dodati šećer, vanilin šećer i sol i dalje 4-5 minuta miksati. Dodati jedno po jedno jaje, svako mutiti ca.1 minutu. Brašno prosijati s praškom za pecivo i zajedno s mljevenim bademima, naribanom mrkvom i mlijekom dodati masi od maslaca i jaja. Miješati dok ne dobijete jednoličnu, glatku masu. Rasporedite košarice od papira za muffine po kalupu za pečenje muffina. U svako udubljenje staviti dvije košarice. Raspodijelite tijesto po košaricama. U prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C peći ca. 25-30 minuta. Ostaviti da se potpuno ohlade.
Frosting od svježeg sira
Maslac kratko miksati. Dodati prosijani šećer u prahu i zajedno sa svježim sirom, slatkim vrhnjem i sokom od naranče sjediniti u glatku kremu. Koristite slastičarsku vrećicu kako bi što ljepše i dekorativnije raspodijelili kremu po kolačićima.
Po želji dekorirati cupcakese s mrkvicama od marcipana ili fondanta.
Fotografija: Feeding Art